Continuarea de la Brașov, odată ajuns aici primul pas a fost cazarea, evident.

Ni s-a spus numărul de la cameră și am fost conduși până la cameră fiecare.
Am avut o cameră cu 2 paturi, unul mare de 2 persoane și încă unul de o persoană. Fiind primul din cameră clar că mi-am ales patul, evident cel de 1 persoană. În cameră ar fi trebuit să fim 3 persoane dar unul nu a venit așa că am rămas doi. De știam de la început alegeam patul de 2 persoane 😀

Prima impresie despre cameră a fost destul de bună, am fost întâmpinat cu o plăsuță în care aveam următoarele:

  • un plic în care mi s-a urat “Bun venit la școala PhotoHotel” și mi se mulțumea că le-am acordat încredere, foarte frumos.
  • un tricou cu sigla PhotoHotel
  • o sticlă de apă plată
  • o ciocolată Snickers
  • un pachet de biscuiți cu miere

Foarte frumos modul în care am fost primit.

După ce am făcut câteva selfie-uri am ieșit afară, am fost și prin cameră la colegi să-i chem afară. Am luat o cafeluță și am stat la povești. Urmând să cunoaștem și restul colegilor deoarece eram printre primii și urmau să mai vină și restul. Am făcut cunoștință cu o grămadă, evident că la prima cunoștință nu le-am prea reținut numele.
Nu am simțit oboseala cu toate că eram obosit de pe tren, mai ales că nu dormisem deloc înainte cu o seară. Cu toate astea am rezistat până la ora 23:00 cu aproximație, timp în care am povestit și ne-am cunoscut cu restul colegilor. Am considerat că e de ajuns și ținând cont că urmează să începem cursurile în următoarea zi, m-am retras în cameră și m-am pus să dorm.

Prima zi am început-o cu micul dejun, după care o cafeluță și am început cursurile.
Nu o să mă apuc să detaliez cum au decurs cursurile, pot spune că în mare parte s-au făcut într-un mod plăcut și am învățat lucruri noi.

În a 3-a zi de curs am primit aparatele foto, atunci a început distracția, din păcate vremea nu ne-a prea permis să ieșim pe afară deoarece ningea. Așa că am exersat prin pensiune cu fotografierea.

Tot în a 3-a zi am cunoscut un om extraordinar, Dan Mălureanu, fotograf profesionist, el ne-a inițiat în lumea fotografiei și ne-a învățat multe despre aparatul foto. Pe această cale țin să-i mulțumesc din nou, nu cred că îmi va vizita blog-ul dar nu se știe niciodată 😀

Au urmat zile în care am practicat fotografierea, ni s-au dat diferite teme de fotografiat și exerciții, partea asta mi-a plăcut foarte mult.

Am mai exersat și pe partea cu abordarea clientului și mai apoi fotografierea.

Ultima zi

În ultima zi de curs am avut un mic test de abordare + fotografiere iar mai apoi softul. Adică încărcarea pozelor în sistem + crearea unui pachet și vânzare. M-am descurcat binișor, nu pot spune excelent pentru că tot timpul e loc de mai bine.

Urma ca mai târziu să aflăm destinațiile unde vom pleca fiecare. Eu m-am cerut să plec la ora 13:00 deoarece am găsit o cursă pe BlaBla Car și nu-mi doream să mai fac iară 6 ore cu trenul. Așadar mi s-a aprobat să plec mai repede și nu am apucat să-mi aflu destinația.

Mi-am luat rămas bun de la o parte din colegi, îmi pare rău că nu am apucat să-mi iau de la toți dar eram grăbiți. După care a venit Co-Fondatorul companiei și mi-a spus că mie încă nu știe să-mi spună destinația. Dar cu mine oricum a rămas că vom vorbi pentru treaba ce am facut-o cu aparatul foto. Și aici voi face o paranteză să vă explic ce s-a întâmplat.
în a 4-a zi de curs cred, ne-au criptat toate aparatele foto, astfel încât să nu avem posibilitatea să vedem pozele altundeva înafara de aparatul foto și sistemul lor. Eu fiind pasionat de IT am încercat să văd dacă se poate scăpa de acea criptare, strict informațional. Nu pentru a mă folosi de așa ceva pentru că oricum nu avem cum să mă folosesc. Deoarece sistemul nu accepta pozele dacă nu sunt criptate.

Căutasem pe internet tot felul dar nu găsisem nimic despre așa ceva și mi-a venit o idee. Am încercat-o și am reușit. Următoarea zi i-am spus unui team-leader că va trebui să mi se cripteze din nou aparatul că m-am “jucat” puțin cu el și l-am decriptat, acesta spunându-i Co-Fondatorului. Imediat după m-am întâlnit cu Co-Fondatorul și m-a întrebat dacă eu sunt cel care a decriptat aparatul ? I-am spus că da, m-a întrebat cum am făcut-o. I-am explicat după care mi-a zis că de ce am făcut așa ceva și că va trebui să vorbim. Trecuse vreo două zile de când am avut conversația asta și nu mi s-a mai spus nimic referitor la asta.

Și acum revenim la discuția de mai sus înainte de plecare, după ce mi-a spus că va trebui să vorbim. Am încercat din nou să-i spun că am făcut acest lucru doar pentru că sunt pasionat de IT și a fost o simplă curiozitate. Neavând nicio inteție rea. Dar el a insistat să mă contrazică să-mi spună că nu-i ok așa ceva. Dar va urma să mă sune sâmbătă să vorbim. După care a zis că vom fi sunați de către șeful de echipă din destinația unde vom ajunge. Și că toate detaliile necesare le vom primi de la el.

Ei bine se pare că nu s-au ținut de cuvânt, nu am fost sunat de către nimeni din partea companiei. Dar nici nu am vrut să le dau satisfacție să-i sun să le cer explicații. Am lăsat așa și am considerat că e mai bine așa pentru mine. Nu eram oricum hotărât 100% să plec.

Oricum mă bucur că am cunoscut o grămadă de persoane de treabă în acest stagiu și le doresc mult succes!

Din acest stagiu m-am ales cu o experiență plăcută pot zice, câteva fotografii făcute de colegii mei și o diplomă în fotografie.

Acestea fiind spuse v-am salutat, sper că nu v-am obosit prea tare ochii cu tot ce am scris pe aici !

Editare ulterioară:

Am fost sunat astăzi din partea departamentului Resurse Umane. Mi s-a spus că le pare rău dar nu mai au post disponibil de fotograf secundar. Și că vom colabora pe viitor. 🙂

Nu mai sunt oricum interesat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm introduceţi comentariul dvs.!
Vă rugăm introduceţi numele dvs. aici