Conturile false de pe Facebook, despre asta vom discuta în acest articol.

Recent am aflat de la un prieten că a rămas fără cont de Facebook. Mi-a spus că i-au fost cerute 3 poze cu el și să își trecă numele real. Înainte cu câteva luni, tot de la o cunoștință am aflat că a pățit un lucru similar. I-a fost blocat contul de Facebook și i s-a cerut să încarce o copie de buletin scanată sau pozată pentru a se verifica veridicitatea contului.

Aceste verificări mi se par un pic suspecte. În primul rând mi se pare ciudat să nu permiți decât nume reale pe Facebook. Bineînțeles că nu aș fi de acord nici cu nume gen: “Angelica Frumushica Ta” “Marian Idolul Femeilor” sau alte nume de genul. Dar dacă îți treci doar prenumele sau diferite derivate de la prenumele de bază nu văd de ce Facebook nu ar fi de acord cu asta. Eu unul când mi-am deschis contul de Facebook, în anul 2010. Am fost foarte reticent în această privință și evident că nu mi-am trecut numele real. Bun am vorbit despre conturile reale considerate false dar mai jos vom vorbi despre conturile false.

Conturile false de pe Facebook

Sunt sigur că fiecare dintre voi aveți cel puțin un cont fals în lista de prieteni pe Facebook. Dar probabil nu cunoașteți însă motivul pentru care există aceste conturi false. Ei bine o să încerc să vă spun eu câteva dintre principalele motive. Unele dintre ele sunt chiar bizare.

Un principal motiv ar fi banii, da, pare ciudat dar se câștigă bani din așa ceva. Cum? Păi foarte simplu. Faci un cont de Facebook cu câteva mii de prieteni, ar fi bine dacă ar fi și prieteni activi și pe urmă îl vinzi. Cu cât sunt prietenii de pe acel cont mai activi, cu atât este mai valoros. De pe acel cont se pot posta diferite legături către anumite site-uri și promova diferite servicii și produse.

Un al doilea motiv ar fi presupun, deși sunt cam în dubii cu asta, ar fi pentru băieții “frumoși” care vor să arate că au și ei prietenă. O să îi vezi “într-o relație” cu cine știe ce frumusețe :))

Raportarea conturilor false

Evident aceste conturi pot fi raportate la Facebook și vor fi verificate de către echipa care se ocupă de acest domeniu. În urma acelui raport se va lua o măsură. Probabil așa s-a întâmplat și cu acele două persoane despre care vă spuneam. Deși mă cam îndoiesc pentru că nu erau persoane foarte populare cu sute de like-uri și mii de prieteni.

Sau mai există exista o posibilitate mult mai plauzibilă. Posibil ca aceste conturi să fi fost filtrate automat. Urmând a fi verificate manual in urma trimiterii documentelor cerute.

Cam atât despre conturile false de pe Facebook, momentan sunt în pană de idei știu că puteam să povestesc mult mai multe și să detaliez anumite subiecte, dar o voi face dacă îmi cereți.

Referitor la prima parte în care vorbeam despre persoane care li s-a cerut să confirme conturile prin diferite metode de verificare. Sunt curios câți dintre voi ați pățit așa ceva? Ați reușit să vă recuperați contul? Aștept comentariile voastre referitoare la experiențele care le-ați avut pe acest subiect. Persoanele despre care am vorbit mai sus nu au reușit niciunul să îl recuperez dar consider că nici nu au fost prea interesați de asta.

V-am salutat, numai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm introduceţi comentariul dvs.!
Vă rugăm introduceţi numele dvs. aici